top of page
Search
  • Writer's pictureTătaru Alexandru

MAI se reorganizează pentru a implementa Sistemului Informatic de Monitorizare Electronică (SIME)

Pentru operaționalizarea SIME, MAI a fost pus în Transparență decizională proiectul Hotărârii Guvernului pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 416/2007 privind structura organizatorică și efectivele Ministerului Afacerilor Interne.

Principalele modificări ale actului normativ privesc suplimentarea efectivelor structurilor din subordinea Ministerului Afacerilor Interne 6565 posturi, din care:


5654 de polițiști,

775 de militari,

136 personal civil.


Posturile se vor ocupa prin încadrarea din sursă externă, prin încadrarea absolvenților instituțiilor de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne sau prin mutare.


Conform proiectului de act normativ au fost propuse modificări la nivelul Aparatului Central al MAI, reorganizarea Inspectoratului General pentru Imigrări, înființarea unor structuri specializate la nivelul Poliției Române, suplimentarea numărului de posturi repartizat Politiei de Frontieră Romane pentru componenta navală a Gărzii de Coastă, înființarea unui nou centru medical de diagnostic și tratament ambulatoriu în zona de nord a țării precum și reforme în Academia de Poliție „A.I.Cuza”, Inspectoratul General de Aviaţie și în Jandarmeria Română



445_1648641445_Proiect-HG
.pdf
Download PDF • 628KB

103 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page